24-27 DECEMBRIE 2023
Cu inima plină de bucurie și spirit festiv, vă invităm la petrecerea de Crăciun ce va avea loc la minunata noastră locație. Într-un cadru de poveste, atmosfera va fi îmbibată de farmecul specific sărbătorilor, iar voi veți avea privilegiul de a experimenta un spectacol nemaipomenit al tradițiilor și obiceiurilor de Crăciun.
Să fim împreună în această perioadă specială, în care magia și bucuria se revarsă în inimile noastre. Vă așteptăm cu drag să împărtășim împreună farmecul Crăciunului!
Cameră Deluxe cu jacuzi, terasă și vedere la lac, pensiune completă
Cameră Deluxe cu terasă și vedere la lac, pensiune completă
Cameră Superioară cu balcon și vedere la lac, pensiune completă
Cameră Standard, pensiune completă
3825 RON PACHET 3 NOPȚI
Cazare cu pensiune completă pentru 2 persoane
Cină festivă cu petrecere tematică în noaptea de Crăciun
Verifica disponibilitatea

Grădinile Romane

Situata pe 7000 mp pe malul Lacului Izvorul Muntelui, Pensiunea Gradinile Romane oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imperiului Roman . Restaurantul oferă produse provenite din livezile și grădinile zonei iar spațiile de cazare reflectă comfortul si rasfatul demn de un Caesar. Cu un cadru natural uluitor și 7000 de metri pătrați de spații pentru evenimente, pensiunea este locul ideal pentru relaxare, team building-uri si reuniuni. Vei fi răsfățat cu cazarea de cinci stele, un peisaj de basm, specialități culinare delicioase și nu în ultimul rând de personalul nostru, atent la toate dorințele tale. Cele 14 camere, confortabile și spațioase, sunt pregătite să-ți ofere o ședere de vis. Dispuse pe 3 niveluri, cu un design rafinat, finisaje de lux și dotări de cinci stele camerele noastre sunt proiectate să te alinte! Accesul catre Gradinile Romane se face din drumul județean care leagă orașul Bicaz cu Poiana Teiului, coboarind 500m pe un drum de țară, neasfaltat, până pe malul lacului.

Activitati in incinta pensiunii:

Tir cu arcul

Relaxare la iarba verde

Plaja

Inchiriere caiace

Pescuit

Inchiriere barci

Volei

Plimbari cu barca


Nimic nu este mai plăcut decât să redescoperi zona turistică a județului Neamț, bucurându-te de peisaje, atracții turistice, trasee și numeroase aventuri interesante.
Iată care sunt activitățile pe care ar trebui sa le ai în vedere în sejurul tău de la Grădinile Romane: Activitati


Puncte de atractie

Via ferrata Astragalus

Via Ferrata Astragalus, cel mai nou traseu de aventură pentru pasionaţii de munte şi escaladă Lungimea totală a traseului este de 700 de metri, dus-întors, incluzând aproximativ de 400 de metri de secţiune totală de mică dificultate şi o secţiune totală de 200 metri de dificultate medie. Peretele de stâncă are o înălţime de circa 170 de metri, cu plecare de la cota de 730 metri, şi sosire în punctul culminant la cota 900 de metri, pe vârful Turnul Mare.
Via Ferrata Astragalus va deveni o atracţie turistică în această arie protejată care nu va fi afectată prin prezenţa turiştilor. Prin acest obiectiv, muntele nu va aparţine numai alpiniştilor profesionişti, ci şi publicului larg. Diferenţa dintre un traseu de via ferrata şi un parc de aventură este că aici ne aflăm în mijlocul naturii sălbatice şi nu oriunde, ci într-o zonă spectaculoasă, Cheile Şugăului - Munticelu. Închiriere echipament complet = 30 lei (kitul este compus din: set via ferrata cu shock absorber si carabiniere cu dubla comanda = 20 lei; ham = 5 lei; casca = 5 lei); tarif acces in traseele de via ferrata = 20 lei/persoana.
Date de contact:
Adresa - Cheile Sugaului, Bicaz Chei, Neamt,
Telefon: 0744 913 941
Email: ecolog@mountain.ro
Pagina de Facebook

Durau Park

Pârtia Durau este ideala pentru sanius si schi, atât pentru începatori cât si pentru avansati. Situata la poalele muntelui Ceahlau, la o altitudine de 800 m, unde stratul de zapada este asigurat din decembrie pâna in martie, pârtia are o lungime de 406 m, o latime de minim 62 metri, o diferenta de nivel de 35 metri si un grad mediu de dificultate.
Sistemul de teleski a fost modernizat in decembrie 2018, avand un teleski cu crose duble, cu o capacitate de transport de 1200 persoane/ora si un teleski pentru incepatori. Deasemenea la partie este si un Centru de inchirieri echipamente de schi, sanii, etc., cat si cabane in stil vienez unde se pot servi bauturi si gustari calde. In perioada cand partia este deschisa au loc numeroase evenimente, concursuri de schi si sanius, coborâri spectaculoase pe schiuri în slalom sau în viteza, jocuri de lumini laser, focuri de artificii si muzica.
Date de contact:
Adresa - Durău, comuna Ceahlău, judeţul Neamţ
Telefon: +40 233 256 570
http://partiadurau.ro/
https://www.facebook.com/partiadurau/

Masivul Ceahlau

Masivul Ceahlău este unul dintre cei mai frumoși și pitorești munți din grupa Carpaților Orientali, cele mai înalte puncte al masivului muntos fiind Vârful Ocolașul Mare (1907) și Vârful Toaca (1904), cel din urmă fiind și cel mai accesat de către turiști. Acesta face parte din rezervația naturală „Parcul Național Ceahlău”.
Dacă sunteți pasionați de drumeții montane, puteți descoperi Masivul Ceahlău prin intermediul a șase trasee turistice amenajate aici, toate având ca destinație Cabana Dochia.
De asemena, pe lângă vegetația bogată și aerul curat de munte, aici veți întâlni cascade, râuri, dar și numeroase specii de păsări și majoritatea speciilor de animale sălbatice din Carpați. În plus, de pe Masivul Ceahlău se poate vedea în depărtare orașul Bicaz și stațiunea turistică Durău, aflată la poalele acestuia.
Date de contact:
Masivul Ceahlau, la 1750 m
http://www.ceahlau.neamt.ro/ https://www.facebook.com/pages/Masivul-Ceahl%C4%83u/1610857185827839

Parcul de escaladă DURĂU

Noul Parc de escaladă „Durău”, una dintre cele mai importante atracții turistice ale stațiunii montane cu același nume din Județul Neamț, a fost amenajat în vara anului 2018, la peste 800m altitudine, în cadrul Parcului Național Ceahlău, la 70m de sediul Salvamont. Cele 60 de elemente ale jocurilor create între platformele copacilor la înălțimi diferite, reprezintă provocări dispuse în 6 trasee de dificultăți progresive, după cum urmează: 2 mov, 2 galbene, 1 albastru și 1 verde. Sistemul de asigurare folosit este „Linia vieții continue”, ceea ce face ca siguranța să rămână totdeauna pe primul loc. De la căsuța de bilete se pot închiria echipamente de cea mai bună calitate, iar instructorii calificați ai parcului facilitează parcurgerea traseelor, oferind tot suportul necesar.
Pe lângă acestea, tiroliana de 91+23m este una dintre cele mai apreciate atracții de către turiști, iar cele 8 elemente de „teambuilding” fac ca grupurile de persoane să lucreze cu adevărat împreună, descoperind posibilități de conlucrare prin efort și distracție, într-un cadru natural deosebit.
Date de contact:
Adresa – Durău, Schitu-Durau, Neamt
Telefon: 0739 295 266
https://www.facebook.com/Parcul-de-escalad%C4%83-Dur%C4%83u-685462821792458/
f