Wakeboard-ul este un sport extrem, dar sănătos, plin de beneficii fizice și psihice. Pe lângă petrecerea unei zile minunate într-un mediu natural și calm al Lacului Izvorul Muntelui, wakeboarding-ul, schiul nautic și wakesurfing sunt sporturi care vă permit să vă mențineți o formă fizică bună, să oferiți beneficii pentru sănătate și să reprezentați o provocare constantă pentru a vă îmbunătăți zi de zi.
Trei, doi, unu.... și te ridici ușor deasupra bărcii. Lacul Bicaz capătă o culoare mult mai intensă și pare tot mai mic. Este atât de linişte şi atât de plăcut încât nici un gând nu îți va mai ocupa mintea. Mai bine te bucuri de viaţă!
Senzaţia pe care ţi-o dau înălţimea, vântul, lacul şi cerul nu poate fi descrisă. Relaxarea devine cuvânt de ordine. Încrederea în forţele proprii capătă noi valenţe. Uşor, uşor, la fel cum am urcat, începe coborârea.
Vei iubi parasailingul!
O sesiune de rafting cu caracul pe râul Bistriței este mai mult decât distracție în aer liber. Așadar, din când în când, este bine să ne antrenăm corpul și să simțim puțină adrenalină, pentru că astfel de activități ne pot prelungi viața și pot menține o stare bună de sănătate.
Rafting-ul te solicită fizic într-o oarecare măsură, în funcție de gradul de dificultate. Pentru a vâsli prin apele unui râu, vei folosi în principal jumătatea superioară a corpului. Simpla vâslire îți va tonifia brațele, umerii, spatele și va îmbunătăți chiar și abilitatea ta de a gândi.
Stai fără griji! Nu ești singur. Vom avea ghizi specializați care te vor iniția, antrena și ghida. Trebuie doar să te lași dus de...valuri!
Zborul este printre cele mai interesante lucruri pe care le poți face. Cu avioane ultrauşoare, motodeltaplane, parapantă și deltaplan ne aventurăm împreună peste minunate locuri în care trăim dar de cele mai multe ori nu le vedem.
Zone prielnice pentru practicarea zborului cu parapanta: Taşca, Dealul Cozla, Dealul Pietricica din Piatra Neamț și Ştefan Cel Mare.
Durată: jumătate oră
Via ferrata sau excursie pe drumuri ferate este un traseu montan, dotat cu lanțuri și cabluri metalice, montate pe stâncă pe care te poți asigura cu ajutorul echipamentului special.
Pe lângă faptul că este cea mai lungă și modernă Via Ferrata din România, sisteme performante de cățărare de aici sunt inspirate din țările din Europa, conceput în totalitate de Ticu Lăcătușu, primul român care a cucerit Everestul. Numele traseului (Astragalus) este dat după numele unei plante care crește exclusiv în această zonă.
Lungimea totală a traseului de via ferrata este de 600 de metri, dus-întors, incluzând aproximativ 400 de metri de secțiune totală de mică dificultate și o secțiune totală de aproximativ 200 de metri de dificultate medie.
Peretele de stâncă are o înălțime de circa 170 de metri, cu plecare de la cota 730 m și sosire în punctul culminant la cota 900 m. Pe toată lungimea sa există un cablu de oțel fixat în stâncă, de care se prind sistemele de siguranță, iar acolo unde traseul permite, există trepte metalice pentru o ascensiune mai ușoară.
Pentru parcurgerea traseului de via ferrata se utilizează un echipament obligatoriu ce va fi închiriat în aceeași zi.
Durată traseului de via ferrata: 3 ore dus/intors. accesibil și pentru copii
Traseul este denumit după pionierul alpinismului transilvanean Wild Ferenc și este localizat în Suhardul Mic (1345m), langa lacul Rosu, in Cheile Bicazului. Are o lungime de aproximativ 200 de metri și diferență de nivel de 173 metri. Punta suspendată de aproximativ 15 metri, din partea superioara a traseului, ofera turiștilor o priveliște minunată asupra lacului Roșu.
Pentru parcurgerea traseului aveți nevoie de echipament special, curaj și dorința de a descoperi peisaje deosebite, precum priveliștea spre întreg Lacul Roșu pe puntea suspendată de aproximativ 15 metri, din partea superioară a traseului. Traseul este gratuit, are o dificultate notată C/D (mediu/dificil), timp de parcurs: 50 min. (nivel avansat) și se recomandă o înalțime corporală min. 150 cm și vârsta min. 14 ani.
Durată traseului de via ferrata: 2 ore/dus-întors